dimarts, 13 de maig del 2008

Exercicis del mar...

2. Escriu un mot o una expressió sinònima dels mots següents que han aparegut en el text predictiu:

vessant : cantó

moderades : equilibrades
restringint : prohibit
acusat : culpat
cotes : alçades
maror : onades

3. Busca a la xarxa un exemple de text predictiu, copia'l al teu bloc i digues quines característiques pròpies del text predictiu hi trobes.

Divendres a primera hora s’iniciaran les precipitacions al sud de Catalunya que al llarg del dia s’aniran estenent cap el nord del país, alhora que s’aniran fent més intenses i continuades. Les quantitats més abundants es centraran al Litoral i Prelitoral sud. En aquesta zona es superaran els registres de més de 50 mm (l/m2 en 24 hores i no es descarta que puntualment es superin els 100 mm. A la meitat est i a la resta del Litoral i del Prelitoral les quantitats seran de menys de 50 mm, mentre que al nord de Ponent i al Pirineu i Prepirineu Occidental és on es preveu menys pluja. Dissabte es preveu que les precipitacions siguin generals, però que sobretot afectin el Litoral i el Prelitoral. A diferència de divendres, és possible que les més abundants es localitzin a la meitat est de Catalunya, amb quantitats probablement superiors als 50 mm.

-Ús de perifrasis de probabilitat.
-Utilització del temps condicional, mode subjuntiu o futur per expressar un futur hipotètic.
-Ús d'adverbis i locucions del tipus segurament, potser.... i de temps.

4. Consulta la següent
adreça i ordena els termes referents a l'estat de la mar, de més tranquil·la a menys: mar enorme - mar desfeta - mar arrissada - marejol - mar plana - maror - maregassa - mar brava - forta maror - mar molt alta

Mar plana, mar arrissada, marejol, maror, forta maror, maregassa, mar brava, mar desfeta, mar molt alta, mar enorme i mar de fons.

5. Busca el significat de cada una de les expressions següents que contenen la paraula mar: mar de fons, mala maror, tirar a mar, fer-se a la mar, no trobar aigua a mar, mar de llamp.

Mar de fons:

Persones qu entrenN!!!






empresas
empresas